از انواع کولرها و تفاوتشان با یکدیگر چه می‌دانید؟

انواع کولرها

انواع کولرها در تابستان به یاری ما می‌شتابند تا روزهای گرم این فصل زیبا را به‌راحتی بگذرانیم؛ اما آیا شما با انواع کولر آشنایی دارید؟ فصل تابستان با تمامی روزهای آفتابی قشنگش و آسمان آبی‌اش و میوه‌های رنگارنگی که همراه خود می‌آورد فصلی زیبا و محبوب است؛ اما از حق نگذریم گرمای تابستان گاهی اوقات انسان را به‌شدت کلافه می‌کند. اینجاست که تکنولوژی به یاری او می‌آید و با توسعه و تولید انواع کولرها و وسایل سرمایشی، تحمل این گرمای گاها طاقت‌فرسا را اندکی ساده‌تر می‌کند. با ما باشید تا بیشتر درباره کولرها و انواعشان و همچنین تفاوتشان با یکدیگر بدانید.

طبق آمار در تابستان به‌طور متوسط ۴۸ درصد از انرژی مصرفی خانه‌ها صرف انواع کولرها و سیستم سرمایش می‌شود و همین موضوع باعث افزایش اهمیت بازده در سیستم‌های سرمایشی شده است. از طرف دیگر سیستم‌های سرمایشی دما و رطوبت هوای محیط را تنظیم ‌می‌کنند و تقریباً عمری بین ۱۵ تا ۲۵ سال دارند، پس می‌توان خریدشان را نوعی سرمایه‌گذاری دانست؛ بنابراین در انتخاب کولر مناسب باید از معایب و البته مزیت انواع مختلف آن اطلاع داشته باشید تا بر اساس شرایط، سیستمی درست و مناسب خریداری کنید.

کولر آبی

اولین و آشناترین انواع کولرها، کولر آبی است. کولر آبی برای مناطق دارای آب‌وهوای خشک گزینه بسیار مناسبی است و برای مناطقی که رطوبت بالایی دارند و شرجی هستند مانند شمال و جنوب کشور توصیه نمی‌شود. کولرهای آبی دارای مصرف برق کمتری نسبت به کولر گازی اند و در برخی موارد نیز قیمت اولیه کمتری دارند. بااین‌حال دارای معایبی هستند که باعث می‌شود تا ما کولر گازی را جایگزین آن‌ها کرده و یا اصول بهداشتی و ایمنی را به‌صورت دقیق در مورد آن‌ها به اجرا درآوریم.

اصلی‌ترین مشکل کولر آبی این است که به‌صورت مستقیم در معرض ذرات گردوغبار و آلودگی هوا قرار دارد و می‌تواند به‌راحتی ذرات گردوغبار و آلودگی و ویروس‌ها را وارد محیط خانه نماید. به‌عنوان‌مثال بسیاری از استفاده‌کنندگان از کولر آبی در فصل تابستان دچار گلودرد و سرفه و آبریزش بینی و انواع حساسیت‌ها می‌شوند که این مسائل به دلیل همین ورود ذرات گردوغبار و آلودگی به محیط خانه است.

انواع کولرها - آبی

کولر گازی

به‌طورکلی کولر گازی وظیفه جذب هوای گرم داخل و تولید هوای خنک و مطبوع از طریق فرایند تبخیر مایع مبرّد به گاز در اواپراتور کولر را دارا هست. کولر گازی از یک بخار کننده جهت جذب گرمای هوا (اواپراتور)، یک کمپرسور جهت متراکم کردن گاز مبرّد، یک کندانسور بیرونی جهت خنک کردن مبرد، شیر انبساط تشکیل گردیده است. کمپرسور درواقع موتور یا قلب کولرهای گازی و اسپلیت‌ها هست که به دلیل قرار گرفتن آن در بخش خارجی دستگاه صدای حاصل از کارکرد دستگاه به داخل ساختمان منتقل نمی‌شود، لذا احساس راحتی و آرامش صوتی بیشتری حاصل می‌گردد. کولرهای گازی را می‌توان به دو دسته کولرهای دوتکه یا همان اسپلیت‌ها و کولر گازی یک‌تکه (پنجره‌ای یا پرتابل) تقسیم‌بندی نمود.

کولر گازی یک‌تکه یا پنجره‌ای

کولرگازی یک‌تکه پنجره‌ای بسیار متداول بوده و محل نصب آن‌ها در داخل قاب پنجره هست. معمولاً کولرهای گازی قدیمی به دلیل نوع کمپرسور آن‌ها، دارای مصرف برق بیشتری نسبت به انواع دیگر کولر گازی می‌باشند. کولرهای اسپلیت پرتابل هم که چند سالی است وارد بازار گردیده از نوع کولرهای یک‌تکه و یکپارچه هستند. از لحاظ مصرف انرژی اسپلیت‌ها را می‌توان در نوع کم‌مصرف دارای سطح انرژی A که مجهز به اینورتر می‌باشند و نوع دیگر یا معمولی دارای سطح انرژی B تقسیم‌بندی نمود.

انواع کولرها - گازی یک تکه

کولر گازی دوتکه یا اسپلیت

کولر گازی دوتکه یا همان اسپلیت‌ها از دو پنل داخلی و پنل خارجی (کندانسور) تشکیل گردیده است. بخش داخلی را، یونیت داخلی یا پنل داخلی (اواپراتور) و همچنین بخش خارجی را، یونیت خارجی یا پنل بیرونی (کندانسور)می‌نامند.

این سیستم‌ها تهویه مرکزی دارند، با گاز کار می‌کنند و استفاده از آن‌ها بسیار رایج است. به سیستم‌های اسپلیت خنک‌کننده اصطلاحاً سیستم‌های دمنده هم می‌گویند، چون یک فن دمنده در دیگ، جریان هوا را داخل کانال‌های آن به گردش درمی‌آورد.

انواع کولرها - اسپلیت

البته با توجه به سوختی که این نوع کولرها با آن کار می‌کنند در صورت عدم رعایت نکات ایمنی ممکن است با خطر نشت مونوکسید کربن، یا انفجار همراه باشند. همان‌طور که پیش‌ازاین هم توضیح دادیم به اسپلیت‌ها، سیستم‌های دمنده هم می‌گویند که همین موضوع باعث می‌شود گردوخاک و دیگر ذرات حساسیت‌زا وارد خانه‌تان شود، یا بوی پخت‌وپز آشپزخانه را در قسمت‌های دیگر خانه نیز احساس کنید. این سیستم‌ها در مقایسه با سایر کولرها هوا را خشک‌تر می‌کنند. نیاز به فضایی که بتوان کانال‌کشی برای آن انجام داد هم، یکی از موارد الزامی برای نصب اولیه کولر است.

تفاوت کولر گازی و کولر آبی

علت مناسب بودن کولرهای گازی برای محیط‌های شرجی و مناطق گرم چیست؟

کولر گازی برخلاف کولر‌های آبی باعث افزایش رطوبت نمی‌شود و محیط را با سرعت بیشتری خنک می‌کند. کولر گازی یک خنک‌کننده قوی هوا نسبت به کولر‌های آبی قدیمی بوده و به علت وجود سیستم فیلترینگ هوا در آن هوای محیط را از هرگونه آلودگی و ذرات گردوغبار پاک‌سازی کرده به همین دلیل از مزایای آن می‌توان به این‌که برای افرادی که دچار مشکلات تنفسی و حساسیت هستند گزینه مناسبی است اشاره کرد همچنین علاوه بر خارج کردن هوا هم‌زمان فرآیند استرلیزه‌سازی هوا را نیز انجام می‌دهد و دیگر نیازی به استفاده از فیلترهای هوا نیست. از معایب کولر گازی این است که با توجه به بحران کم‌آبی به علت مصرف زیاد آبی که دارند، احتیاج به سرویس مرتب، تولید هوای ناسالم، سروصدا و… می‌توانند مناسب نباشند.

نکته بسیار مهم دیگر در رابطه با تفاوت کولر آبی و کولر گازی مربوط به محل زندگی شماست. توصیه می‌شود مکان‌هایی با آب‌وهوای خشک همچون یزد، کرمان، خراسان و غیره از کولرهای آبی استفاده کنند؛ زیرا این کولرها مقداری رطوبت در فضا ایجاد می‌کنند. این در حالی است که مناطق شمالی و جنوبی ایران به‌واسطه داشتن آب‌وهوای شرجی بهتر است از کولرهای گازی استفاده کنند.

شما می‌توانید انواع کولرهای آبی و گازی را از فروشگاه اینترنتی المارکت خریداری نمائید.

اگر این مطلب برایتان مفید بوده، آن را با دیگران به اشتراک بگذارید:

نظرات کاربران

اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر ثبت می‌کنید!
ثبت دیدگاه برای این مطلب
*
*
*