فهرست مطالب
دستور پخت ۵ غذای بهاری خوشمزه و مقوی که بهراحتی میتوانید آماده کنید. با شروع فصل بهار و تحول طبیعت، خوراکیها و نوبرانههای زیادی به بازار میآید. با این میوهها و سبزیجات فصلی میتوان غذایهای خوشمزه و مقوی زیادی درست کرد. هر کدام از این میوهها یا سبزیجات خواص فراوان خود را داشته و برای سلامتی بسیار مفید هستند. در ادامه با ما همراه باشید تا دستور پخت ۵ غذای بهاری خوشمزه را به شما آموزش دهیم.
خورش چغاله بادام
مواد مورد نیاز برای تهیه خورش چغاله بادام برای ۴ نفر:
۴۰۰ گرم گوشت خورشی
یک عدد پیاز بزرگ
۳۰۰ گرم چغاله بادام
۳۰۰ گرم نعناع و جعفری خرد شده
نمک، فلفل و ادویه به مقدار کافی
۴ لیوان آب
آبغوره
رب گوجه فرنگی (اختیاری)
طرز تهیه خورش چغاله بادام:
۱- ابتدا پیاز را تفت دهید تا کمی طلایی شود، سپس گوشت را روی آن بریزید. (نوع گوشت فرقی نمیکند)
۲- ادویهجات را به گوشت اضافه کنید تا بوی بد آن گرفته شود. سپس گوشت را تا زمانی تفت دهید که آب آن گرفته شود و تغییر رنگ دهد.
۳- چغاله بادامهای شسته و پاک شده را به گوشتتان اضافه کنید.
۴- سبزیجات را اضافه کنید تا توی روغن با بقیه مواد تفت بخورند. (میتوانید جداگانه هم سبزیجات را بپزید اما نیازی نیست، با گوشت هم پخته میشود)
۵- ۴ لیوان آب اضافه کنید.
۶- بعد از اینکه خورش به جوش آمد، زیر آن را کم کنید و یک ساعتی بگذارید تا غذایتان جا بیافتد.
۷- یک ربع آخر طبخ غذا هم نمک و آبغوره را اضافه کنید. (اگر نمک را همان ابتدا بریزید، چغالها سفت میشوند)
(اگر خواستید یک قاشق رب هم میتوانید به غذا اضافه کنید)
خورش گوجه سبز
مواد مورد نیاز برای تهیه خورش گوجه سبز برای ۴ نفر:
۵۰۰ گرم مرغ تکه شده (از گوشت قرمز هم میتوانید استفاده کنید)
۱ کیلوگرم نعنا و جعفری خرد شده
نیم کیلوگرم گوجه سبز
یک عدد پیاز بزرگ
نمک
آبلیمو
یک قاشق غذاخوری زعفران
روغن
طرز تهیه خورش گوجه سبز:
۱- ابتدا پیازها را خرد کنید و در کمی روغن تفت دهید تا طلایی شوند.
۲- مرغ را روی پیازها بریزید و تفت دهید تا بوی آن گرفته شود. .
۳- در حد یک فنجان آب اضافه کنید و درب ظرف را ببندید تا مرغ با بخار آب پخته شود.
۴- وقتی مرغ تقریبا پخت، سبزیها را هم اضافه کنید و روی مرغ تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند.
۵- زعفران را هم به موادتان اضافه کنید.
۶- ۲ لیوان آب اضافه کنید و بگذارید به جوش بیاید.
۷- وقتی خورش به جوش آمد، شعله زیر آن را کم کنید و اجازه دهید یک ساعتی جا بیافتد.
۸- یک ربع آخر طبخ غذا گوجه سبزها را اضافه کنید. (اگر زود گوجه سبزها را اضافه کنید تغییر شکل میدهند)
نکته: اگر گوجه سبزها خیلی ترش بودند، یکی الی ۲ قاشق غذاخوری سکنجبین را هنگامی که گوجه سبز اضافه میکنید به خورش بدهید. این کار باعث میشود خورش شما طعم ملسی داشته باشد.
خورش ریواس
مواد لازم برای تهیه خورش ریواس برای ۴ نفر:
یک کیلوگرم ریواس خرد شده
نیم کیلوگرم گوشت بدون استخوان قیمه قیمه شده
۲ عدد پیاز متوسط
۲ تا ۳ قاشق سوپخوری شکر
نمک و فلفل به مقدار کافی
روغن به مقدار نیاز
۱۵۰ گرم نعنا تازه خرد شده
۲۵۰ گرم جعفری تازه خرد شده
طرز تهیه خورش ریواس:
۱- پیازها را نگینی خرد کنید و در روغن تفت دهید تا طلایی شود.
۲- گوشت را به پیازها اضافه کنید.
۳- ادویه را اضافه کنید تا بوی گوشت گرفته شود.
۴- درب قابلمه را ببندید تا گوشتها پخته شوند.
۵- وقتی گوشت پخت سبزیجات را روی آن بریزید و تفت دهید تا سرخ شود و رنگ آن تغییر کند. (دقت کنید که اگر نعنا زیاد زده باشید خورش شما تلخ خواهد شد)
۶- ۲ تا ۳ لیوان آب اضافه کنید و بگذارید به جوش بیاید.
۷- وقتی خورش شما به جوش آمد، شعله گاز را کم کنید و بگذارید یک ساعتی غذایتان جا بیافتد.
۸- ربع ساعت آخر ریواسها را اضافه کنید. (بعد از این که ریواس را اضافه کردید، اجازه ندهید زیاد بجوشد، چرا که ریواس سریع له میشود)
نکته: ریواس طعم ترشی دارد، اگر میخواهید خورش ملسی داشته باشید به آن شکر اضافه کنید.
خورش کنگر
مواد لازم برای تهیه خورش کنگر برای ۴ نفر:
۵۰۰ گرم گوشت ماهیچه گوسفندی
۲ کیلوگرم کنگر
۲ عدد پیاز متوسط یا یک پیاز بزرگ
روغن
نصف فنجان آبلیمو
۱ قاشق غذاخوری زعفران آب شده
نمک و فلفل به میزان لازم
طرز تهیه خورش کنگر:
۱- ابتدا پیازها را نگینی خرد کنیدو در روغن تفت دهید تا طلایی شوند.
۲- گوشت را روی پیازها بپزید.
۳- بعد از اینکه گوشت پخت، کنگر را به آن اضافه کنید و روی گوشت تفت دهید.
۴- آبلیمو، نمک، فلفل و زعفران را اضافه کنید.
۵- ۳ تا ۴ لیوان آب بریزید و بگذارید تا جا بیافتد.
نکته: خورش کنگر را با نعنا و جعفری هم میتوانید درست کنید؛ در این ضورت یک کیلوگرم کنگر کافی خواهد بود.
شنگ پلو با خورش گوشت
مواد لازم برای تهیه شنگ پلو برای ۵ نفر:
نیم کلیوگرم شنگ خرد شده
یک عدد پیاز
نیم کیلوگرم گوشت قیمهای
۲ قاشق غذاخوری زعفران آب شده
نمک و ادویه به مقدار لازم
۵ پیمانه برنج
یک لیوان آب جوش
طرز تهیه شنگ پلو:
۱- برنج خیس خورده شده را همراه با شنگ خرد شده درون آب جوش بریزید.
۲- بعد از آبکش کردن برنج بگذارید آن دم بکشد.
۳- پیازها را خلالی خرد کنید و در روغن تفت دهید تا طلایی شود.
۴- گوشت را به آن اضافه کنید و کمی تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند و آب آن کشیده شود.
۵- ادویه و زعفران را اضافه کنید.
۶- یک لیوان آب جش اضافه کنید، شعله را کم کنید و بگذارید به آرامی گوشت بپزد.
وقتی گوشتها پخت، میتوانید آن را با برنج میل کنید.
نکته: برنج را میتوانید در پلوپز هم دم کنید، با این کار غذای شما سریعتر و راحتتر آماده میشود. اگر پلوپز ندارید چطور است که نگاهی به پلوپز فلر بیاندازید.
نظرات کاربران