
فهرست مطالب
کیترینگ خانگی ازجمله کسبوکارهای جذابی است که اخیراً بسیار موردتوجه و استقبال قرار گرفته است. اگر قصد راهاندازی کیترینگ خانگی را دارید، باید لوازمی را تهیه کنید. در این مطلب از وبلاگ المارکت به ارائه فهرستی از لوازمخانگی موردنیاز برای راهاندازی یک کیترینگ خانگی موفق میپردازیم. با ما همراه شوید.
کیترینگ چیست؟
صنعتی که بستهبندی و پخش مواد غذایی را انجام میدهد، کیترینگ نام دارد. ارائه سرویس برای هتلها، پروازهای هوایی و … بر عهده کترینگها است. ممکن است این نام برایتان غریبه باشد ولی اغلب صنایع روز جهان برای اینکه بهدرستی کارشان را انجام دهند به آن احتیاج دارند. در ادامه کیترینگ خانگیرا معرفی خواهیم کرد.
واژه کیترینگ در زبان انگلیسی Catering صنعت تهیه و طبخ غذا و نوشیدنی در مکانی معین و مکانی دیگر برای سرو غذا است. کیترینگ کشتیرانی، کیترینگ هتلها و کیترینگ بیمارستانی، کیترینگ هواپیمایی در لیست کیترینگها قرار میگیرد. در حال حاضر صنعت کیترینگ برای سرویسدهی بهتر غذایی و پذیرایی به مهمانان و مشتریان ضمن فراهمسازی رقابتی مفید در جهت خدمترسانی باکیفیت و مختلف به کار میرود.
لوازم موردنیاز یک کیترینگ خانگی موفق
کار کیترینگ خانگی معمولاً به تجهیزات صنعتی آشپزی نیاز دارد که از وسایلی که در منزل استفاده میکردید متفاوت هستند. مقداری سرمایه تهیه کنید و وسایلی که برای کارتان ضروری هستند را مشخص کنید. در اینجا لوازمی که برای موفق شدن در این عرصه نیاز خواهید داشت را لیست کردهایم.
آون یا فر
برای انتخاب آون یا فر در راهاندازی کترینگ، لازم است که فاکتورهای زیادی را مدنظر قرار دهید. برای مثال توجه به این موضوع که چه مقدار فضا برای قرار دادن آون در اختیار دارید، جزو موارد ضروری هنگام خرید آون است. اگر آشپزخانه شما صنعتی و بزرگ است، میتوانید از آونها یا فرهای صنعتی استفاده کنید.

یکی دیگر از موارد مهم هنگام خرید آون، توجه به این نکته است که هر سرویس شما در کترینگ تا چه اندازه ظرفیت دارد. برخی از مهمترین انواع فر و آون عبارتاند از:
صنعتی
متداولترین نوع فر است و برای پختوپزهای حساس و ظریف مناسب است.
کانوکشن
این نوع فر دارای گردش هوا است و برای توست و خشککردن مواد مختلف کاربرد دارد.
ترکیبی
فر ترکیبی دارای قابلیت تزریق بخار حین پخت است و در طبخ انواع غذا ازجمله بخارپز، سرخ، گریل و دودی کردن کاربرد دارد.
فر صنعتی پیتزا
این فر با قابلیت تولید فضای کورهای و دمای بالا در تهیه پیتزا، شیرینیهای مختلف و حتی طبخ گوشت و دیگر مواد بریان کاربرد دارد.
نقالهای
فر نقالهای همانطور که از نام آن پیداست غذا را روی نقاله و با حرارت بالا طبخ میکند. این مدل در فستفودها کاربرد بیشتری دارد.
با انتخاب هر مدل و سایزی از آون، نکته بسیار مهم این است که کالای انتخابی شما گارانتی داشته باشد.
غذا ساز
در محیطهایی مانند کیترینگ خانگی، سرعت انجام کار بسیار اهمیت دارد. پس لازم است که ابزاری در اختیار داشت تا بتوان کارها را بهسرعت پیش برد. استفاده از غذاسازهای بزرگ و صنعتی در آشپزخانههای بزرگ، بسیار پرکاربرد است؛ زیرا میتوان به کمک آن در فرصت بسیار کوتاهی انواع مواد غذایی و حتی مواد غذایی سفتوسخت را خرد، رنده، پوره یا آسیاب کرد.

غذا ساز در راهاندازی کترینگ میتواند برای تهیه سس، انواع کوکو و کوفته، انواع سالاد و سوپ، مایه کیک و خمیر نان و دیگر موارد به شما کمک کند.
در خرید غذا ساز به مقاوم بودن جنس بدنه آن دقت کنید. همچنین بهتر است مدلی تهیه کنید که پایههای ضد لغزشی داشته باشید. توجه به قدرت دستگاه، ظرفیت و گنجایش و داشتن گارانتی نیز از نکات ضروری هنگام خرید غذا ساز است.
یخچال و فریزر
در محیط آشپزخانه که معمولاً به علت حجم بالای آشپزی، دمای محیط بالاست، لازم است که مواد غذایی و مواد اولیه را در محیطی خنک نگهداری کرد تا از فاسدشدن و تغییر طعم و بو جلوگیری شود.

هنگام خرید یخچال و فریزهای صنعتی، توجه به ابعاد یخچال، نوع درب، میزان سرمایش، گنجایش و تناسب با آن با محیط کار اهمیت زیادی دارد. اگر هنوز در ابتدای راه هستید میتوانید از یخچالفریزر دوقلو استفاده کنید.
همچنین بهتر است یخچالی را بخرید که عایق حرارتی مناسبی داشته باشد تا از نفوذ گرما به داخل یخچال و فاسدشدن مواد غذایی در محیط گرم آشپزخانه جلوگیری کند.
کبابپز
کباب از اصیلترین غذاهای ایرانی است و با توجه به علاقه مردم به این غذا حضورش در منوی غذایی کترینگ میتواند مشتریان زیادی برایتان دستوپا کند.
کبابپز انواع متفاوتی مانند برقی، گازی و زغالی دارد. هرچند کبابپز زغالی طعم ویژهای به کباب میدهد اما به علت بو و دودی که راه میاندازد، میتواند تحمل محیط آشپزخانه و کترینگ را دشوار کرده و باعث بوی دود گرفتن باقی غذاها شود. اگر تحمل این شرایط را ندارید کبابپز برقی و گازی هم گزینههای خوبی برای آشپزخانه کترینگ هستند.
در راهاندازی کترینگ برای خرید کبابپز به ابعاد آن و جایگاهش در منوی غذاییتان توجه کنید. برای مثال اگر بخش عمده منو را غذاهای کبابی تشکیل میدهند، لازم است که اندازه و ظرفیت کبابپز هم بزرگ باشد.
گریل گازی یا برقی
یکی دیگر از تجهیزاتی که برای راهاندازی کترینگ لازم است، دستگاه گریل است. از این دستگاه در رستورانها و کترینگها برای کباب و گریل مواد غذایی ازجمله گوشت، جوجه، همبرگر، انواع سبزیجات و غیره استفاده میشود.

این دستگاه در انواع برقی، گازی یا ترکیبی از این دو وجود دارد. یکی از دلایل محبوبیت گریل این است که غذا را به شکل سالمی میپزد و درنتیجه این نوع پخت، خاصیتهای مواد غذایی نیز حفظ میشود. این دستگاه همچنین بهصورت غیرمستقیم باعث پخت گوشت میشود و از سوختن آن جلوگیری میکند.
جنس دستگاه گریل معمولاً استیل است تا علاوه بر رعایت بهداشت، شستوشوی دستگاه نیز آسان باشد. اندازه این دستگاه را بر اساس حجم غذاهای گریل در منوی خود انتخاب کنید.
نظرات کاربران
نظرات کاربران