چگونه یک میز شام زیبا بچینیم؟‌

میز شام

ممکن است خیلی اوقات چیدن میز شام اعصابتان را خورد کند و ندانید چه چیزی را کجا بگذارید. متاسفانه هیچ کس به ما یاد نداده که چگونه میز بچینیم. همیشه قاعده کلی این بوده که هرچیزی را هرجا می‌شود بگذاریم! به همین دلیل خیلی اوقات میز ما شلوغ و بی‌نظم است. همین باعث می‌شود مهمانان نتوانند به راحتی از غذا استفاده کنند و لذت ببرند. چیدن یک میز زیبا اصول ساده‌ای دارد که به راحتی می‌توانید یاد بگیرید و با کمی تمرین، ملکه ذهنتان شود. در ادامه با ما باشید تا این اصول ساده را به شما بگوییم.

انتخاب ظروف مناسب

اولین نکته مهم و اساسی برای داشتن یک میز شام زیبا، انتخاب ظروف مناسب است. تعداد ظروف و کاربردهایشان آنقدر زیاد است که بیشتر افراد در انتخاب ظروف مناسب دچار سردرگمی می‌شوند. البته این سردرگمی بیشتر برای مناسبت‌ها و مهمانی‌ها است؛ هیچ کس در انتخاب ظروف برای غذای روزانه خود دچار سردرگمی نمی‌شود. خب اولین سوال اساسی این است که شما به چه ظروفی نیاز دارید؟ یکی از قوانین اساسی سفره آرایی این است که هرگز ظرفی را که برای غذا لازم نباشد قرار ندهید. هر روش چیدمان میز معمولاً به ظروف مختلفی نیاز دارد.

یک سرویس ظروف غذاخوری کلاسیک شامل یک قاشق سوپ‌خوری، چاقو، چنگال، قاشق‌های دسر، چاقوهای دسر، چنگال‌های دسر و یک قاشق چای خوری (در یک سرویس قاشق همه این قاشق‌ها هست) است. ظروف غذاخوری می توانند شامل بشقاب، بشقاب کره و پیش دستی هم باشند. بسته به وعده غذایی نیز ممکن است ابزارهای مختلف دیگری نیز نیاز باشد. پس این نکته مهم است که اساسا شما می‌خواهید چه سرو کنید.

اصول پایه چیدن میز شام

1160
  • بشقاب را در مرکز زیر بشقابی قرار دهید.
  • دستمال را در سمت چپ بشقاب یا درون آن بگذارید.
  • چاقوها همیشه در سمت راست بشقاب قرار می‌گیرند و تیغه‌ها همیشه رو به داخل، به سمت بشقاب هستند. همینطور قاشق هم پشت چاقو قرار می‌گیرد.
  • لیوان آب بالای چاقو قرار دارد، همان جایی که ساعت ۱ در صفحه ساعت قرار دارد.
  • چنگال عموماً کنار دستمال یا روی آن گذاشته می‌شود و در سمت چپ بشقاب قرار می‌گیرد.
  • قاشق‌ها همیشه سمت راست چاقو قرار می‌گیرند.

این نکات اصول پایه چیدن میز غذاخوری هستند. این نکات را در خاطر داشته باشید اما نیازی نیست زیاد وسواس به خرج دهید.

چیدن میز برای مناسبت‌های دوستانه و غیررسمی

  • چیدن میز را با گذاشتن یک زیر بشقابی شروع کنید.
  • بشقاب اصلی را در مرکز زیر بشقابی بگذارید. اگر می‌خواهید سالاد هم سرو کنید، بشقاب سالاد را روی بشقاب غذا قرار دهید.
  • چنگال را در سمت چپ بشقاب شام قرار دهید. اگر می‌خواهید سالاد سرو کنید، چنگال سالاد را سمت چپ چنگال شام تنظیم کنید.
  • چاقو را در سمت راست بشقاب شام قرار دهید و سپس قاشق را در سمت راست چاقو بگذارید.
  • لیوان آب را در گوشه بالا سمت راست، بالای چاقو تنظیم کنید.
  • لیوان‌های اضافی برای نوشابه یا دوغ را هم در سمت راست لیوان آب قرار دهید.
  • دستمال را هم می‌توان روی بشقاب‌ها یا زیر چنگال قرار داد.

چیدن یک میز شام رسمی

Table Setting Main
  • اول یک زیربشقابی بگذارید و بشقاب را درست در وسط آن تنظیم کنید. اگر می‌خواهید کمی کلاسیک‌تر شود یک بشقاب بزرگ‌تر زیر بشقاب اصلی قرار دهید.
  • بشقاب سالاد را روی بشقاب شام بگذارید.
  • بشقاب نان باید در بالا و سمت چپ بشقاب شام و سالاد قرار گیرد.
  • چاقوی کره را می‌توان به صورت افقی روی صفحه نان قرار داد.
  • چنگال شام به سمت چپ بشقاب شام و چنگال سالاد به سمت چپ چنگال شام می‌رود.
  • چاقو را در سمت راست بشقاب شام قرار دهید و سپس قاشق را در سمت راست چاقو قرار دهید.
  • قاشق دسر را باید به صورت افقی بالای بشقاب شام قرار دهید.
  • آب و تنگ دوغ و نوشابه در گوشه بالا سمت راست یا تنظیم مکان قرار دارند.
  • لیوان آب باید نزدیک به میهمان باشد (زیرا امیدواریم آن‌ها آب بیشتری بنوشند) و نوشابه پشت دوغ قرار می‌گیرد.
  • دستمال را تا کنید (یا از یک حلقه دستمال شیک استفاده کنید) و آن را زیر بشقاب سالاد یا درون آن قرار دهید.
  • یک کارت مکان را بالای قاشق دسر اضافه کنید. نام میهمان را در دو طرف بنویسید تا آن‌ها بتوانند صندلی خود را پیدا کنند و میهمانان آن طرف میز هم بدانند که با چه کسی صحبت می‌کنند.
  • فنجان و نعلبکی قهوه هم سمت راست بالای چاقوها یا کنارشان قرار می‌گیرند.

نکات اضافی برای حرفه‌ای شدن در پذیرایی

میز شام
  • در گذاشتن وسایل تزئینی روی میز مانند شمع و گلدان، دقت کنید که ارتفاع آن‌ها خیلی زیاد نباشد. اگر وسایلی که روی میز می‌گذارید ارتفاع زیادی داشته باشند، مهمانان نمی‌توانند یکدیگر را خوب ببینند.
  • نوشیدنی‌هایی مانند شربت را قبل از سرو شام تعارف کنید.
  • قبل از فراخواندن میهمانان به میز، جام‌های آب را پر کرده و نان و کره را برای عبور میهمانان بیرون بگذارید. اگر سالاد سرو می‌کنید، بشقاب‌های سالاد را در نقاط مختلف میز بگذارید تا همه دستشان برسد. اگر بشقاب‌های سالاد را چند ساعت قبل از سرو شام در یخچال بگذارید، سبزیجات شما تردتر خواهند شد. درستش این است که سالاد را چند ساعت قبل از آمدن مهمان و بعد از پخت آخرین غذا درست کنید، اینگونه سبزیجات سالادتان تازه می‌ماند.
  • هنگامی که مهمانان سرگرم نان و سالاد هستند، بشقاب‌های غذای اصلی را در فر بگذارید تا گرم شوند. فر را در کمترین دما تنظیم کنید تا بشقاب‌ها آسیب نبینند. اگر بشقاب‌ها مناسب فر نیستند، می‌توانید بشقاب را با آب داغ بشویید و قبل از کشیدن غذا آن را خشک کنید.
  • وقتی میهمانان سالاد را تمام کردند، بشقاب‌ها و ظروف استفاده شده را جمع کنید. سپس بشقاب‌های مخصوص شام را در آشپزخانه تهیه و تزیین کنید.
  • قبل از سرو دسر تمام ظروف اضافی از جمله لیوان‌های اضافی، شیکرهای نمک و فلفل و ظروف چاشنی را از روی میز جمع کنید.
  • سرو دسر هم آخرین مرحله است. همراه دسر می‌توانید قهوه یا چای هم سرو کنید؛ قطعا بعد از شام یک لیوان چای بیشتر از هرچیزی می‌چسبد 🙂
  • پاک کردن میز و شستن ظروف را هم بگذارید زمانی که مهمان‌ها رفتند. سر میز شام و بعد از آن زمان خوبی برای معاشرت است. وقت برای جمع و جور کردن و نظافت زیاد است، از مهمانی لذت ببرید.
اگر این مطلب برایتان مفید بوده، آن را با دیگران به اشتراک بگذارید:

نظرات کاربران

اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر ثبت می‌کنید!
ثبت دیدگاه برای این مطلب
*
*
*