قابلمه‌ها از لوازم ضروری برای یک آشپزخانه هستند. قابلمه‌ها انواع مختلفی دارند و با توجه به قیمت نسبتا بالای آن‌ها نیاز به یک تحقیق و بررسی قبل از خرید قابلمه وجود دارد. آیا شما انواع انواع قابلمه‌ها را می‌شناسید؟ آیا تفاوت آن‌ها را نسبت به یکدیگر می‌دانید؟ به نظر شما قابلمه چدن بهتر است یا تفلون؟ با ما باشید تا در این پست به انواع قابلمه‌ها بپردازیم و یک راهنمای جامع برای خرید قابلمه به شما ارائه کنیم.

قابلمه‌های تفلون

قابلمه‌های تفلون در مقایسه با دیگر نوع قابلمه‌ها به‌دلیل استفاده از کادمیوم درتهیه آن‌ها، انتخاب‌های مطمئنی محسوب نمی‌شوند. این ماده به مرور وارد غذا می‌شود و احتمال ابتلا به سرطان، کوتاهی قد و ضایعات پوستی را افزایش می‌دهد.

قابلمه تفلون در کشور ما بسیار پر طرفدار است، این جنس قابلمه از آنجا که غذا به آنها نمی‌چسبد، سبک بوده، قیمت آن مناسب بوده و روغن کم تری مصرف می‌کند. این جنس با اینکه خیلی پر طرفدار است ولی باید هنگام استفاده از آن‌ها دقت‌ بسیار زیادی داشت، زیرا حتی كشیدن اسكاچ زبر روی سطح داخلی‌شان باعث می‌شود خراش بردارند و اگر تكه‌ای از تفلون وارد دستگاه گوارش شود، می‌تواند آسیب زیادی در پی داشته باشد به همین دلیل استفاده از قابلمه‌های تفلون در اروپا تقریبا منسوخ شده است.

خرید قابلمه - تفلون

قابلمه‌های چدن

این قابلمه‌ها عمر بالایی دارند. آن‌ها مناسب پخت طولانی با دمای متوسط تا بالا هستند و حرارت را به‌طور یکسان پخش می‌کنند و اگر فاقد آلومینیوم باشند، گزینه مناسبی برای پخت و پز محسوب می‌شوند.

قابلمه چدن اگر واقعی باشد با برداشتن خراش روی سطحش زنگ می‌زند ولی معمولا آن چه در بازار یافت می‌شود چدن واقعی نیست، آلومینیومی است که سطح آن را تفلون کشیده اند. گویی یک قابلمه تفلون خریده اید. از ویژگی‌های دیگر این قابلمه تحمل زیاد حرات بالا، پخت طولانی با میزان دمای متوسط و زیاد است. این قابلمه‌ها وزن زیاد و دارای عمر طولانی هستند. مراقب باشید که هنگام خرید قابلمه، قابلمه چدنی شما آلومینیوم نداشته باشد.

خرید قابلمه - چدن

قابلمه‌های استیل

قابلمه‌های استیل دوست‌دار سلامتی جسم شما هستند. از این جهت ضرری برای بدن شما ندارند، که با غذا واکنشی نداده و زنگ نمی‌زنند. از دردسرهای قابلمه استیل انتقال سریع حرارت شعله آتش به غذا و بالا بردن احتمال سوختن غذا است. البته استفاده از شعله کم و مدیریت آن این مشکل را برطرف می‌کند.

بعضی شرکت‌ها جهت انتقال حرارت کمتر، لایه بیرونی آن را آلومینیوم یا مس می‌زنند. اگر قابلمه استیل تهیه کردید، هنگام خرید قابلمه حواستان باشد که کفی آن چند لایه باشد. معمولا شرکت‌های معتبر هستند که استیل با کیفیت و چند لایه در اختیار شما می‌گذارند. عمر طولانی و قیمت مناسب از دیگر خصوصیات مثبت آن‌هاست. اگر غذا به کف قابلمه استیل چسبید می‌توانید از استیل‌شو یا سرکه برای تمیز کردن آن استفاده کنید.

خرید قابلمه - استیل

قابلمه‌های سرامیکی

این قابلمه‌ها جدیدترین، پیشرفته‌ترین و بهترین نوع ظروف آشپزخانه هستند که تا زمانی که کاملا سالم و بدون خراشیدگی و ساییدگی باشند، می‌توان بدون نگرانی از آن‌ها استفاده کرد. این نوع قابلمه دارای روکش نچسب و بدون ترکیبات مضر و تا حدی مقاوم به خوردگی و خراش است. ولی پس از خرید قابلمه باید مراقب بود تا تکه‌های آن وارد غذا نشود.

آن‌ها دارای بدنه و کف چندلایه هستند که لایه سرامیک یکی از لایه‌های بدنه قابلمه است. حرارت را به خوبی پخش و منتقل می‌کنند. قیمت نسبتاً بالایی دارند به همین دلیل در استفاده از آن‌ها باید کمی دقت بیشتری کنید.

خرید قابلمه - سرامیکی

قابلمه‌های آلومینیومی

بهترین قابلمه‌ها بعد از پیرکس‌ها، قابلمه‌های آلومینیومی هستند، چون حتی آسیب و ساییده شدنشان هم مشکلی به وجود نمی‌آورد و وارد شدن آلومینیوم به دستگاه گوارش خطرساز نیست. البته به شرط اینکه این قابلمه‌ها از شمش خالص آلومینیوم باشند. برخی می‌گویند اشکال قابلمه‌های آلومینیومی این است که وقتی در آن‌ها آب می‌جوشانیم، سیاه می‌شوند اما علت این مشکل ناخالصی آب است و اگر آب مقطر را در این ظروف بجوشانیم، سیاه نخواهد شد.

در آب لوله‌کشی، آب چاه که حاوی املاح و نمک است وجود دارد و نمک آن باعث تولید اکسید آلومینیوم می‌شود که البته ضرری ندارد و فقط رنگ ظرف را عوض می‌کند که قابل رفع است.

خرید قابلمه - آلومینیومی

قابلمه‌های مسی

این قابلمه‌ها بیشتر برای طبخ غذاهای آب‌دار به کار می‌روند و نمی‌توان داخل آن‌ها برنج پخت. این قابلمه‌ها می‌توانند برای نگهداری انواع مواد غذایی (البته به جز مواد اسیدی) در یخچال مناسب باشند. ظروف مسی حرارت را یکنواخت و یکسان پخش می‌کنند.

آنچه درباره ظروف مسی مهم است، این است که آن‌ها حتما باید با لایه‌ای ضخیم قلع اندود شوند و با اندک احساس از بین رفتن آن باید فورا تجدید شود. اگر قابلمه مسی قلع اندود نباشد، باید از پختن در آن خودداری کرد. در هر نوع قابلمه مسی غذاهای چرب، آبکی، ترش، گوشت و ماهی نباید پخته شود، زیرا ایجاد واکنش می‌کنند و برای سلامتی مضر هستند. در کل در طب جدید و قدیم استفاده از قابلمه مسی هم می‌تواند مضراتی داشته باشد.

خرید قابلمه - مسی

شما می‌توانید انواع سرویس قابلمه را از فروشگاه اینترنتی المارکت تهیه نمایید.