مراحل تمیز کردن زودپز برقی

تمیز کردن زودپز برقی

زودپز برقی جزء آن دسته از لوازم آشپزخانه است که کاربردهای زیادی ازجمله: صرفه‌جویی در وقت، چندکاره بودن و راحتی بیشتر در حین آشپزی کردن را دارا است؛ بنابراین تمیز کردن این محصول کاربردی، حتماً باید در برنامه قرار بگیرد و سر موقع عمل تمیزکاری نسبت به این دستگاه انجام شود. بسیاری از افراد وسایل و لوازم برقی را صرفاً برای راحت‌تر شدن کارهایشان در امور منزل خریداری می‌کنند و نسبت به تمیز کردن آن‌ها کاملاً بی‌اعتنا می‌باشند. باید گفت که هر وسیله‌ای برای دوام بیشتر و عملکرد بهتر، نیازمند رسیدگی کردن و مراقبت از آن است. باید گفت که تمیز کردن و نگهداری از زودپز برقی، سخت‌تر از یک زودپز معمولی است؛ اما نگران نباشید و با ما همراه شوید.

زودپز برقی چیست؟

درواقع زودپز وسیله‌ای برای پخت‌وپز مواد غذایی شما است که دارای یک دیگ و سرپوش است. دیگ زودپز از جنس فولاد یا آلومینیوم ساخته‌شده است و بر روی در سرپوش آن دریچه‌ای برای فرار بخارآب وجود دارد. در زودپزهای برقی غذا با کمک آب و در فضایی کاملاً بسته آماده می‌شود. همان‌طور که از نام دستگاه مشخص است، زودپز برقی از جریان برق استفاده می‌کند تا فشار لازم را برای آماده شدن مواد غذایی ایجاد کند. این فشار بر اساس تنظیمات کاربران می‌تواند کم یا زیاد باشد.

مراحل تمیز کردن زودپز برقی

مرحله اول: شستشوی دیگ دستگاه

اولین مرحله در تمیز کردن زودپز برقی بعد از پخت غذا و سرد شدن دستگاه، ابتدا دیگ داخلی زودپز را بیرون بیاورید و آن را با آب ولرم و مایع شوینده به‌خوبی شستشو دهید. سپس تکه‌های باقی‌مانده مواد غذایی را از درون دستگاه بیرون بیاورید و قسمت درونی زودپز برقی را با پارچه‌ای نرم و مرطوب به‌دقت بمالید و آن را تمیز کنید.

مرحله دوم: تمیز کردن لبه‌های درب زودپز برقی

حتماً بعد آماده شدن غذا و باز کردن درب زودپز، متوجه لبه‌های داخلی دستگاه می‌شوید و شاهد کثیفی‌ها و باقی‌مانده مواد غذایی در آن خواهید بود. تمیز کردن این قسمت فوق‌العاده مهم و حساس است و حتماً باید به‌خوبی پاک و تمیز شود. در غیر این صورت در پخت غذاهای بعد آلودگی‌های ناشی از باقی‌مانده مواد غذایی، به درون غذاهای شما نفوذ می‌کند و به‌نوعی شما را دچار مریضی می‌کند. برای انجام این کار می‌توانید یک پارچه نازک یا حوله کاغذی را به لبه یک چاقوِ کره خوری بپیچانید و سپس چاقو را داخل لبه‌ها کنید و به‌آرامی آن را دورتادور حرکت داده تا تمام کثیفی‌ها جذب پارچه شوند. در صورت کثیف شدن پارچه می‌توانید، پارچه‌ای دیگر را جایگزین کنید. توجه داشته باشید درصورتی‌که تکه‌های مواد غذایی سخت و سفت شده باشند و با این روش قابل‌رفع نباشند. شما می‌توانید از دستگاه بخارشوی دستی برای نرم کردن آن‌ها استفاده کنید و سپس روش پارچه و چاقو را پیش رو بگیرید. بهترین کاری که در این خصوص می‌توانید انجام دهید، این است که بلافاصله بعد از اتمام کار شما با دستگاه، به تمیزکاری لبه‌های زودپز برقی بپردازید.

توجه کنید که دستگاه همیشه باید با دقت و به‌خوبی تمیز شود، چراکه در غیر این صورت عملکرد زودپز برقی با اختلال مواجه خواهد شد. درصورتی‌که تکه‌های مواد غذایی را از گوشه و کنار زودپز برقی به‌خوبی پاک‌سازی نکنید، ممکن است مشکلاتی مانند قرار نگرفتن دیگ دستگاه و درب آن در جای خود به وجود آید.

مرحله سوم: تمیز کردن واشر درب

واشر درب دستگاه یا همان قسمت سیلیکونی را جدا کنید و به‌خوبی شستشو دهید. ازآنجایی‌که واشر زودپز برقی روی قابلمه مهروموم می‌شود، باید این قسمت عاری از هرگونه آلودگی و کثیفی باشد. با شستشویی خوب و عالی این قسمت از دستگاه، از وارد شدن مستقیم آلودگی‌ها به داخل غذاهای خود جلوگیری به عمل می‌آورید. فراموش نکنید که سوپاپ اطمینان و دستگیره تخلیه بخار دستگاه را نیز باید به‌خوبی تمیز کنید. با همین مراحل ساده از زودپز برقی خود به‌خوبی مراقبت و نگهداری نمایید و از سلامتی خود و اطرافیانتان در مقابل آلودگی‌ها محافظت کنید.

تمیز کردن زودپز برقی

دستگیره تخلیه بخار، واشر، سوپاپ اطمینان و گوشه کناره‌های قابلمه داخلی دستگاه جزء قسمت‌هایی هستند که باقی‌مانده مواد غذایی در آن‌ها جمع می‌شود. (این باقیمانده‌ها هم می‌تواند به شکل مایع باشد و هم جامد) در صورت جمع شدن تکه‌های مواد غذایی اضافی و آلودگی‌ها و تمیز نکردن آن‌ها، در هنگام استفاده بعدی از دستگاه، با مشکلاتی مانند کاهش قدرت و دیرپز شدن مواد غذایی‌تان مواجه خواهید شد. بهترین کار ممکن این است که بعد از هر بار پخت‌وپز تمام مراحل بالا را موبه‌مو انجام بدهید؛ زیرا با انجام این کار علاوه بر این‌که هیچ مشکلی برای دستگاهتان به وجود نمی‌آید، طول عمر و دوام آن نیز افزایش خواهد یافت.

تحت هیچ عنوانی از تمیز کردن سوپاپ اطمینان غافل نشوید، زیرا آلودگی‌ها در سوپاپ اطمینان باعث ایجاد چسبندگی می‌شود و دریچه تخلیه بخار را مسدود می‌کند. نتیجه این کار قفل شدن دسته تخلیه بخار خواهد بود. درصورتی‌که از تمیز کردن این قسمت غافل شوید، ممکن است اتفاق خطرناک و غیرقابل جبرانی رخ بدهد. پس هرگز در این خصوص سهل‌انگاری نکنید و نسبت به این مورد هوشیارانه عمل کنید.

مرحله چهارم: تمیز کردن بدنه

بعد از انجام دادن تمامی مراحل بالا و تمیز کردن اساسی قسمت‌های زودپز برقی، نیاز است که بدنه دستگاه را نیز با یک دستمال نرم مرطوب به‌خوبی بسابید و آن را کاملاً تمیز و براق نمایید. وقتی این کار شما به اتمام رسید، تمامی اجزای زودپز را به‌خوبی در سر جای مخصوصشان بگذارید. این جای کار است که زودپز برقی شما کاملاً تمیز و پاکیزه شده است و آمادگی لازم برای پخت‌وپزهای بعدی را دارد.

اگر این مطلب برایتان مفید بوده، آن را با دیگران به اشتراک بگذارید:

نظرات کاربران

ثبت دیدگاه برای این مطلب
*
*
*

نظرات کاربران

  • بهنام
    آقا جوابه ها عالی بود
    پاسخ دهید