کباب پز ازجمله لوازم آشپزخانه محبوب ما ایرانی‌هاست. این محصول کاربردی انواع مختلفی دارد که در این مطلب از وبلاگ المارکت به بررسی آن‌ها و ارائه نکاتی می‌پردازیم که شما را در خرید این وسیله پرکاربرد یاری خواهد کرد. با ما باشید.

مقدمه

یکی از غذاهای موردعلاقه ما ایرانی‌ها انواع کباب است. در زمان‌های گذشته به‌جای استفاده از سیخ‌های گازی از سیخ‌های چوبی استفاده می‌شد و از حرارت زغال برای تهیه کردن کباب بهره گرفته می‌شد. هرچند امروزه هم خیلی از خانواده‌های ایرانی کباب را روی زغال آماده می‌کنند ولی این کار سبب از بین رفتن درختان زیادی برای تهیه زغال می‌شود. علاوه‌براین، دانشمندان به این نتیجه رسیده‌اند که درست کردن کباب روی زغال باعث ایجاد سرطان در آینده می‌شود. درنتیجه بهترین روش جایگزین استفاده از کباب پز گازی است.

شما می‌توانید انواع کباب پز و گریل برقی را از فروشگاه اینترنتی المارکت تهیه نمائید.

کباب پزهای گازی با استفاده از سوخت گاز طبیعی باعث می‌شوند شما هرلحظه که می‌خواهید آن را طی مدت کوتاهی روشن نمایید. گاز طبیعی دوستدار محیط‌زیست است؛ یعنی دیگر برای درست کردن کباب نیازی به خریداری زغال ندارید. همچنین دود کمتری حاصل می‌شود. همچنین می‌توانید یک عدد نان در سینی زیر کباب‌ پز قرار دهید و از خوردن نان‌روغنی که با روغن گوشت تهیه می‌شود لذت ببرید. خیلی از مدل‌های کباب پز گازی دارای تعدادی چدن هستند که روی شعله‌های گاز قرار می‌گیرد و با قرمز شدن چدن‌ها می‌توانید از یک گرمای یکنواخت مانند زغال بهره ببرید و کباب‌های شما دچار سوختگی نشوند و با ملایمت مغزپخت شوند.

انواع کباب پز

برای انتخاب و خرید کباب‌پز، چند نوع انتخاب پیش روی‌تان قرار دارد:

  • کباب پز برقی
  • کباب پز زغالی
  • کباب پز گازی

واقعیت این است که با همه این منابع تأمین گرما و حرارت می‌توان غذاهای خوش‌طعم پخت و برای انتخاب باید ببینید که کدام مورد با شرایط منزل و سلیقه‌تان سازگارتر است. هر یک از انواع کباب‌پز دارای مزایایی هستند و البته هر یک نقاط ضعفی هم دارند. برای مثال:

کباب‌پزهایی که با زغال کار می‌کنند، بوی دود و طعمی طبیعی را به کباب می‌دهند درحالی‌که در کباب‌پزهای گازی و برقی، خبری از بوی دود و آتش نیست.

کباب‌پزهای گازی حرارتی یکدست‌تر به بخش‌های مختلف کباب می‌رسانند.

کباب‌پزهای برقی هم که ساده و بدون بو و دود به شما بشقابی از غذاهای خوشمزه هدیه می‌کنند.

مهارت پختن کباب با کباب‌پزهای زغالی کمی زمان می‌طلبد اما کار با انواع دیگر کباب‌پز بسیار ساده است.

یادتان باشد که کباب‌پزهای شعله دار و زغالی باعث ایجاد بوی دود می‌شوند و به همین خاطر اگر در آپارتمان زندگی می‌کنید و امکان ایجاد بوی دود و کباب ندارید، بهتر است در هنگام خرید کباب پز حتماً این نکته را در نظر بگیرید و به سراغ مدل‌هایی بروید که برقی هستند یا به خاطر فرم و شکل طراحی‌شان (مثلاً کباب‌پز ایستاده بدون دود) بو و دود تولید نمی‌کنند.

کباب پز

شما می‌توانید انواع کباب پز و گریل برقی را از فروشگاه اینترنتی المارکت تهیه نمائید.

قبل از خرید کباب پز گازی حتماً به نکات زیر توجه کنید:

قیمت کباب پز

قبل از هر کاری میزان بودجه برای خرید کباب پز گازی را مشخص نمایید. زمانی که میزان بودجه برای خرید کباب پز مشخص شود خودبه‌خود خیلی از مدل‌ها از دایره جستجو و انتخاب شما حذف می‌شوند و انتخاب برای شما راحت‌تر می‌شود.

نوع کباب پز

اگر به گاز شهری دسترسی ندارید کباب پز‌هایی که با گاز مایع کار می‌کنند مناسب شما هستند. اگر در آینده منطقه شما به گاز شهری مجهز شود، می‌توانید با یک تغییر ساده آن‌ها را به گاز شهری تبدیل نمایید.

اندازه کباب پز

کباب پزها ازنظر اندازه در سایز‌های مختلف وجود دارند که شما می‌توانید با توجه به نیاز خانواده خود اندازه آن را مشخص کنید. بهتر است برای زمانی که مهمان احتمالی داشته باشید اندکی سایز کباب پز را بزرگ‌تر از اعضای خانواده خود در نظر بگیرید. تا در مدت‌زمان کمتری تعداد کباب بیشتری آماده کنید.

نوع پایه

کباب پزها بر اساس نوع پایه به دو نوع پایه‌بلند و رو زمینی وجود دارند. اگر مشکل کمر دارید و هنگامی‌که نشسته کباب درست می‌کنید، دچار کمردرد می‌شوید، بهتر است مدل پایه‌بلند را انتخاب نمایید این منقل‌ها روی یک پایه قرار دارند؛ اما اگر مشکلی با نشستن روی زمین ندارید مدل‌های پایه کوتاه مناسب‌تر هستند.

جنس و کیفیت بدنه

جنس بدنه هم از اهمیت زیادی برخوردار است. کباب پزها از جنس آهن، ورق سفید و استیل ساخته می‌شوند. اگر کباب پز شما در قسمتی قرار دارد که باران با آن برخورد می‌کند بهتر است قید جنس آهن را بزنید زیرا دچار زنگ‌زدگی می‌شوند. در بین ورق سفید و استیل، جنس استیل بهترین گزینه است؛ زیرا هم مقاوم‌تر است و هم چربی روی آن راحت‌تر پاک می‌شود.

اگر قصد ندارید که مبلغ زیادی را صرف خرید کباب پز کنید باید به سراغ گزینه‌هایی بروید که از جنس آلومینیوم یا ورقه‌های آلومینیومی هستند. این جنس از کباب‌پز بعد از مدتی خراب می‌شود و ورقه‌ها یا آلومینیوم، تَرَک می‌خورند و دچار شکستگی در بخش‌هایی از کباب‌پز می‌شوند.

اما کباب‌پزهایی که از جنس فولاد ضدزنگ درست می‌شوند هم بادوام‌ترند و هم باکیفیت‌تر. وجود فولاد ضدزنگ در کباب‌پز باعث می‌شود که قیمت آن نسبت به نمونه‌های دیگر گران‌تر باشد.

شما می‌توانید انواع کباب پز و گریل برقی را از فروشگاه اینترنتی المارکت تهیه نمائید.

انواع مختلف کباب‌پز از جنس‌های دیگری مانند چُدَن، پرسلان و فولاد ساده هم تهیه می‌شوند. کباب‌پزهای چدنی در توزیع حرارت بسیار خوب عمل می‌کنند. جنس پرسلان هم مانع از چسبیدن مواد غذایی به کباب‌پز می‌شود ولی کمی آسیب‌پذیر است زیرا در آن ترکیبات سرامیکی-شیشه‌ای به‌کاررفته و اگر دچار پریدگی شود، فلز زیر آن زنگ خواهد زد و مواد غذایی هم به کباب‌پز می‌چسبند و نظافت کمی سخت می‌شود.

کباب‌پزهایی که از جنس پرسلان ساخته می‌شوند نیاز به روغن‌کاری ندارند و درصورتی‌که به‌خوبی از آن‌ها محافظت کنید، مدت‌های طولانی دوام می‌آورند. اگر کباب‌پزی که خریداری می‌کنید، یک عدد در و پوشش محافظ داشته باشد، سالم‌تر و طولانی‌تر در خدمتتان خواهد بود.