فهرست مطالب
چای، محبوبترین نوشیدنی گرم در ایران است. فرقی ندارد در روزهای گرم سال باشید یا سرد، همیشه یک فنجان چای تازه دم میچسبد. در روزگاران قدیم دم کردن چای فقط روی سماور ممکن بود و در هر خانهای یک سماور همیشه در حال قلقل کردن بود. کمی بعد کتریها و سماورهای روگازی به خانهها آمدند و بعد از آن پای چایسازهای برقی به خانهها باز شد. حالا دیگر در هر خانهای یک چایساز برقی وجود دارد که همیشه میتواند برای شما چای تازهدم آماده کند به همین خاطر نحوه دمآوری چای با چایساز اهمیت دارد. اما باید بدانید که ترفندهای خاصی برای استفاده از چایساز برقی وجود دارد که میتواند چای با عطر و طعم و رنگ بهتری برای شما آماده کند.
امروز در این مطلب از المارکت میخواهیم ترفندهای دمآوری چای با چایساز برقی را به شما آموزش دهیم.
اولین قدم
دقت داشته باشید برای دمآوری چای با چایساز، اگر تازه چایساز را خریدهاید باید قبل از دم کردن چای ابتدا آن را برای کار آماده کنید. بعد از اینکه چایساز را از بسته بیرون آوردید و پایه را کار گذاشتید، باید کتری را تا درجهی Max پر از آب کنید و بگذارید کامل بجوشد. بعد از جوش آمدن و خاموش شدن اتوماتیک، کتری را کمی بچرخانید تا آب جوش به تمام قسمتهای آن برسد. سپس آب را بیرون بریزید. قوری را هم به روش معمولی بشوئید و بگذارید تا خشک شود. حالا دستگاه چایساز شما آمادهی استفاده است.
دمآوری چای با چایساز برقی
- به میزان مورد نیاز در پارچ آب بریزید. فراموش نکنید که نباید میزان آب از درجهی Max بیشتر شود. پارچ را روی دستگاه بگذارید تا آب جوش بیاید.
- در صافی قوری به میزان لازم چای خشک بریزید. بهتر است قبل از هر بار استفاده قوری و صافی را یک بار با آب سرد بشوئید تا به بهتر دم کشیدن چای کمک کند.
- اگر چایساز شما ساده نیست و حالات مختلف دمآوری دارد، دکمهی tea type را بزنید. اگر این دکمه را ندارد دکمهی tea strength را بزنید تا بتوانید زمان و دما را به صورت دستی تنظیم کنید.
- بعد از اینکه آب داخل پارچ جوش آمد، قوری را با آب جوش پر کنید و روی صفحهی مخصوص بگذارید. دکمهی on/off را بزنید تا صفحه روشن و گرم شود.
- اگر چای لاهیجان استفاده میکنید باید حداقل ۲۰ دقیقه اجازه دهید تا دم بکشد. اگر از چایهای دیگر استفاده میکنید، ۱۰ دقیقه زمان برای دم کشیدن آن کافی است.
ترفندهای نگهداری از چایساز برقی
برای آنکه دمآوری چای در چایساز به خوبی انجام شود و نتیجه مطلوب بگیرید، نگهداری از این وسیله را جدی بگیرید.
- حتما بعد از استفاده دوشاخه را از پریز بکشید.
- قوری و صافی را پس از هر بار استفاده بشوئید. شما میتوانید آنها را در ماشین ظرفشویی هم قرار دهید.
- هرگز پایه و پارچ را در آب غوطهور نکنید یا در ماشین ظرفشوئی قرار ندهید.
- پارچ را به صورت دستی بشوئید و مراقب باشید آب وارد قسمت اتصالات برقی آن نشود. اگر احیانا آب به آن قسمت وارد شد پارچ را حداقل نصف روز در مسیر جریان هوا قرار دهید تا کاملا خشک شود.
- برای تمیز کردن پارچ از اسپریهای تمیزکننده و دستمال استفاده کنید.
- اگر آب در منطقهی زندگی شما رسوبات دارد حتما به صورت منظم با استفاده از پودرهای ضد رسوب، کتری را تمیز کنید. همچنین میتوانید با جوشاندن جوش شیرین و لیمو در پارچ، آن را با مواد طبیعی و غیرشیمیایی رسوبزدایی کنید. ترکیب سرکهی سفید و جوش شیرین هم برای رسوبزدایی پارچ چایساز برقی مناسب است. بعد از رسوبزدایی حتما یک بار آب پارچ جوش آورده و دور بریزید تا طعم و باقیماندهی مواد از آن خارج شود.
- چایساز را روی سطحی صاف، بدون احتمال سقوط، قرار دهید.
- در زمان روشن بودن چایساز هرگز آن را جابهجا نکنید.
- چایساز را نزدیک به اجاقگاز، فر و وسایلی که گرما تولید میکنند قرار ندهید.
- بری خاموش کردن چایساز ابتدا با کلید on/off آن را خاموش کنید سپس دوشاخه را از پریز خارج کنید.
- در پارچ بیشتر از درجهی Max آب نریزید.
- در صورت بروز مشکل حتما با تعمیرکار تماس بگیرید.
نظرات کاربران