فهرست مطالب
نپختن غذا در زودپز امری است که رخ دادن آن نشان دهنده وجود یک ایراد در زودپز است. تعمیر این وسیله امری کاملا تخصصی محسوب میشود و در مواردی که افراد خود دست به تعمیر میزنند ممکن است با عواقبی مانند ترکیدن آن همراه باشد. پس سعی کنید تعمیر زود پز خود را به تکنسینهای مجرب بسپارید. ما در این مقاله به بررسی تاثیر عملکرد اجزای زود پز در نپختن غذا میپردازیم.
علل نپختن غذا در زودپز
- خرابی واشر
- خرابی درب زود پز
- خرابی واشر سوپاپ تنظیم
- خرابی سوپاپ اطمینان در زود پز
خرابی واشر و تاثیر آن در نپختن غذا در زودپز
خرابی واشر و تاثیر آن در نپختن غذا در زودپز به شرح زیر است:
- زودپز با فشار بخار پخت غذای سریعتری را به ما هدیه میدهد، اما اگر واشرهای متصل به درب زودپز عملکرد کامل و صحیحی نداشته باشند، جریان بخار درون ظرف به بیرون نفوذ میکند و از فشار گرمای درون ظرف میکاهد.
- خرابی واشر و تاثیر منفیای که در پخت غذای زودپز میگذارد باعث میشود که این دستگاه علیرغم طی کردن زمان کامل برای پخت یک غذا نتواند غذای پختهای را به ما تحویل دهد.
خرابی درب زودپز چطور بر نپختن غذا در زودپز تاثیر دارد؟
- اینکه خرابی درب زودپز چگونه میتواند بر عدم پخت غذا تاثیر بگذارد، قطعا سوال شما نیز هست. درب زودپز یکی از اصلیترین اجزای آن است که تاثیر زیادی در پخت غذا دارد و مانع از خروج بخار درون زودپز میشود.
- هرگونه شکستگی، قر شدن و تغییر شکل در آن میتواند باعث خروج بخار درون زود پز شود و کارایی آن را از بین ببرد.
خرابی واشر سوپاپ تنظیم در زودپز از علل نپختن غذا در زودپز
- سوپاپ تنظیم در زودپز این مسئولیت را بر عهده دارد که با توجه به مواد غذایی و حرارت درون زودپز سطح متعادلی از بخار را به وجود بیاورد.
- خرابی واشر سوپاپ تنظیم در زود پز موجب میگردد که غذای درون زود پز به پختگی نرسد، زیرا سطح بخار موجود در زود پز رابطه مستقیمی با پخت غذا دارد.
خرابی سوپاپ اطمینان در زود پز و تاثیر آن در نپختن غذا
- زود پز ایده آل زود پزی است که سوپاپ اطمینان مناسبی داشته باشد، زود پزهایی که فاقد سوپاپ اطمینان هستند میتوانند باعث حوادث خطرناکی شوند.
- خرابی سوپاپ اطمینان به دو شکل است که در شکل اول سوپاپ بخار بیش از حد را از زود پز خارج نمیکند و اگر بخار تخلیه نشود، میتواند موجب انفجار شود.
خرابی سوپاپ اطمینان در زود پز
- سوپاپ اطمینان در نوع دوم از خرابی خود مانع متراکم شدن بخار درون زود پز میشود و بخار را حتی در کمترین سطح به خارج از زود پز میفرستد.
- این امر موجب میشود که حرارت در زود پز بایین بماند و غذا به پختگی کامل نرسد.
علل دیگر
مشکل در کارکرد اجزا اصلیترین عامل نپختن غذا در زودپز است، اما در مواقعی هرچند کم علل دیگری هم در نپختن غذای زود پز سهیم هستند.
زود پزهای بیکیفیت
- همواره از زودپزهایی استفاده کنید که برند آنها قبلا امتحان خود را پس داده و استانداردهای لازم را رعایت کرده باشند. زود پزهای متفرقه از قطعات بی کیفیتی استفاده میکنند که بعد از مدتی کوتاه فرسوده میشوند.
استفاده نکردن از دستورالعمل زودپز
- زود پزهای مختلف دستورالعملهای متفاوتی دارند که باید به شکل اصولی از آنها استفاده کرد، شما میتوانید با مراجعه به دفترچه راهنمای هر محصول بهترین تجربه استفاده از آن محصول را داشته باشید.
- حجم مواد غذایی باید با حجم زود پز هماهنگ باشد. شما نمیتوانید یک زود پز کوچک را تا نزدیک درب آن پر از مواد غذایی کنید و انتظار داشته باشید به خوبی بپزد، همچنین استفاده از مواد غذایی کم در زود پزی با سایز بزرگ هم پخت خوبی را برای شما به ارمغان نمیآورد.
بیکیفیتی مواد غذایی
- سلامت و تازگی مواد غذایی همیشه مورد توجه آشپزان بوده و هست. برخی از مواد غذایی مانند گوشت در مرحلهای قبل از بو گرفتن اصطلاحا ناپز میشوند، بدین صورت که پخت آنها نمیتواند مانند پخت مواد غذایی تازه باشد.
نظرات کاربران