فهرست مطالب
اگر به سبک زندگی امروزی بسیاری از افراد دقت کنید، درمییابید که نوشیدن قهوه و بهویژه قهوه اسپرسو، به یکی از عادتهای نسل جدید تبدیل شده است و بسیاری از افراد بدون نوشیدن قهوه روز خود را به پایان نمیرسانند. اگر برای هر بار نوشیدن قهوه بخواهید به کافیشاپ بروید یا قهوه را بیرونبر سفارش دهید، قطعاً هزینه و زمان زیادی را باید صرف کنید. ازاینرو، پیشنهاد میشود یک دستگاه اسپرسوساز تهیه کنید و با یادگیری طرز تهیه قهوه اسپرسو با اسپرسوساز، نوشیدنی موردعلاقه خود را در خانه خود تهیه کنید. کارکردن با دستگاه اسپرسوساز بسیار آسان است و میتوانید با مطالعه این آموزش و چند بار آزمونوخطا، قهوهای خوشعطر و خوشطعم را آماده کنید. در ادامه این مطلب قصد داریم به بررسی و آموزش طرز تهیه قهوه با اسپرسوساز بپردازیم و فوت و فنهای این دمکردن قهوه را به شما عزیزان آموزش دهیم.
با استفاده از چه دستگاههایی میتوان قهوه اسپرسو را آماده کرد؟
تهیه قهوه با استفاده از قهوهسازهای دستی و دستگاهی ممکن است و میتوان اسپرسو را با استفاده از چندین دستگاه مختلف آماده کرد؛ اما بهطورکلی، طرز تهیه قهوه با همه این دستگاهها یکسان است و فرایند مشابهی را باید طی کنید. در ادامه این مطلب طرز تهیه قهوه اسپرسو با همه دستگاه را به شکل اجمالی بررسی میکنیم و نحوه کار با دستگاه اسپرسوساز را مفصلتر مورد بررسی قرار خواهیم داد.
طرز تهیه قهوه با انواع قهوهسازها
فرنچ پرس
فرنچ پرس یکی از دستگاههای ساده و خوشقیمتی است که میتوانید با استفاده از آن، قهوه اسپرسو را تهیه کنید. کارکردن با این دستگاه بسیار آسان است و میتواند حتی علاوه بر دمکردن اسپرسو، فوم شیر را تهیه و لاته و کاپوچینو نیز برای خود تهیه کنید. در گام اول طرز تهیه قهوه اسپرسو با فرنچ پرس، باید قهوه دمی را داخل لیوان بریزید و سپس به شکل دورانی آبجوش را داخل آن بریزید. در این مرحله باید اهرم فرنچ پرس در حالت بالا قرار گیرد. پس از گذشت 3 الی 4 دقیقه، قهوه شما را به مرحله سرو رسیده است و میتوانید با حرکتدادن اهرم فرنچ پرس به سمت پایین، قهوه خود را آماده نوشیدن کنید.
موکاپات
طرز تهیه قهوه با موکاپات بسیار آسان است و میتوانید در چند دقیقه قهوه موردعلاقه خود را آماده سازید. برای تهیه قهوه باید پودر قهوه را در بخش میانی موکاپات بریزید و سپس بخش زیرین را با آب پر کنید. پس از اینکه این دو قسمت را پر کردید، باید سه بخش بدنه موکاپات را به هم متصل کنید و موکاپات را روی حرارت قرار دهید. قهوه موردعلاقه شما در اثر حرارت دم میکشد و به بخش بالایی موکاپات میریزد.
- علاوه بر دو قهوهساز فوق، امکان دمکردن قهوه با کمکس، آئروپرس، دله عربی، قهوه جوش ترک و… نیز وجود دارد.
طرز تهیه قهوه اسپرسو با دستگاه اسپرسوساز
پس از اینکه با سایر دستگاه قهوهساز آشنا شدید، در این بخش قصد داریم به شکل مفصل طرز تهیه قهوه اسپرسو با دستگاه اسپرسوساز را بررسی کنیم و گامبهگام به آموزش این فرایند بپردازیم.
گام اول: تهیه قهوه مناسب
اولین و یکی از مهمترین گامهای تهیه قهوه، انتخاب قهوه مناسب است. پیشنهاد میشود برای چشیدن طعمی فوقالعاده از قهوه مدنظر خود، قهوه تازه و برشته را انتخاب و خریداری کنید. پیشنهاد میشود قهوه را از مراکزی خریداری کنید که با استفاده از آسیاب، قهوه را برایتان آماده سازند. اگر قصد خرید و استفاده از قهوه بستهبندیشده را دارید، حتماً در هنگام خرید قهوه، به تاریخ رست یا برشتگی آن دقت کنید. پیشنهاد میشود برای تهیه اسپرسو از دانه قهوه با رست مدیوم و تیره استفاده کنید.
گام دوم: آمادهسازی دستگاه اسپرسوساز
اگر دستگاه شما به منبع آب متصل میشود، اتصال مدنظر را برقرار نمایید و اگر دستگاه شما دارای مخزن آب است، آن را تا میزان Max پر کنید. پیشنهاد میشود برای جلوگیری از رسوب بستن دستگاه، بهجای آب شیر از آب تصفیهشده برای پرکردن دستگاه اسپرسوساز استفاده کنید. سپس دستگاه را روشن کنید تا دستگاه گرم شود. صبر کنید تا دمای آب دستگاه به ۹۲الی ۹۶ درجه سانتیگراد برسد. معمولا دستگاههای اسپرسوساز دارای درجه هستند و روی درجهبندی دستگاه مشخص شده که در چه درجهای باید عصارهگیری قهوه را انجام دهید. در گام آخر آمادهسازی باید پرتافیلتر دستگاه را جدا کنید و پیش از ریختن قهوه داخل پرتافیلتر، آن را تمیز و خشک کنید.
گام سوم: تعیین میزان قهوه و ریختن قهوه در پرتافیلتر
معمولاً ظرف قهوه تک شات و دو شات پرتافیلتر متفاوت است و اگر قصد تهیه قهوه دبل شات را دارید، باید از ظرف پرتافیلتر دبل شات استفاده کنید. برای تهیه اسپرسو تک شات، باید از ۷ گرم قهوه و برای تهیه اسپرسو دبل شات، باید از ۱۴ الی ۱۸ گرم قهوه اسپرسو استفاده کنید. تفاوت چندانی در تهیه اسپرسو تک شات و دبل شات وجود ندارد و تنها میزان قهوه آن و تنظیمات دستگاه متفاوت است. پس از ریختن قهوه در پرتافیلتر باید با استفاده از کوبه قهوه یا تامپر قهوه خود را فشرده سازید تا سطح آن یکدست و صاف شود. درصورتیکه تامپر یا کوبه قهوه را پیدا نکردید، میتوانید از یک قاشق کوچک برای فشردن قهوه بهره بگیرید.
گام چهارم: عصارهگیری و آمادهکردن قهوه
گام چهارم از طرز تهیه قهوه اسپرسو با دستگاه اسپرسوساز، عصارهگیری و آمادهکردن قهوه است. در این گام باید پرتافیلتر را به هد گروپ دستگاه متصل کنید و به سمت حالت ایمن یا قفل بچرخانید. سپس باید دکمه مربوط به شاتگرفتن در دستگاه خود را بفشارید. در برخی از دستگاهها دکمه مربوط به تک شات و دبل شات متفاوت است و باید بسته به میزان قهوهای که در دستگاه ریختید، دکمه مناسب را انتخاب کنید. پس از فشردن دکمه، قهوه اسپرسوی شما در مدتزمان بین ۳۰ الی ۴۰ ثانیه آماده میشود و شما میتوانید قهوهای غلیظ همراه با کرم را در لیوان خود دریافت کنید.
گام پنجم: سرو اسپرسو و تمیزکردن دستگاه
در گام نهایی از طرز تهیه قهوه اسپرسو با اسپرسوساز، باید پس از تهیه اسپرسو، دستگاه، پرتافیلتر و ظرف چکه اسپرسو را تمیز کنید و سپس قهوه خود را سرو کنید. قهوه اسپرسو معمولاً باید همراه با یک شکلات کوچک و یک فنجان آب سرو شود.
تهیه فوم شیر
شما میتوانید با استفاده از نازل بخار دستگاه اسپرسوساز، فوم شیر را تهیه کنید و انواع شیر قهوه مانند لاته، کاپوچینو و… را آماده کنید. برای اینکه دکمه بخار بر روی دستگاه با بفشارید تا دستگاه به دمای بخار برسد. سپس نازل بخار را داخل لیوانی که کمی داخل آن شیر ریختهاید قرار دهید و دکمه مربوط به اعمال بخار را فشار دهید. صبر کنید تا شیر داغ شود و فوم آن تشکیل شود. این مدتزمان چیزی در حدود یک دقیقه خواهد بود. سپس فوم را به اسپرسو اضافه کنید و از نوشیدن طعم لاته خوشطعم خود لذت ببرید. توجه داشته باشید که هر چه میزان شیر بیشتر باشد، قهوه شیرینتر میشود.
گفتار پایانی
با مطالعه طرز تهیه قهوه اسپرسو با اسپرسوساز یاد گرفتیم که با استفاده از دستگاه اسپرسوساز قهوهای خوشطعم و جذاب را بهراحتی تهیه کنیم. همانطور که مشاهده کردید، تهیه قهوه با دستگاه بسیار آسان است و میتوانید بهجای مراجعه به کافه و نوشیدن قهوه، خودتان قهوه خود را سرو کنید. درصورتیکه دستگاه اسپرسوساز ندارید و علاقهمند به خرید این دستگاه هستید، میتوانید به صفحه اسپرسوساز در فروشگاه اینترنتی المارکت مراجعه کنید و اسپرسوساز مدنظر خود را سفارش دهید.
نظرات کاربران