آیا شما هم از آن دسته افرادی هستید که در خانه دستگاه اسپرسوساز دارید اما بلد نیستید به‌جز اسپرسو نوشیدنی دیگری به کمک این دستگاه کارآمد تهیه کنید؟ با ما همراه شوید تا در این مطلب از وبلاگ المارکت به شما نحوه تهیه نوشیدنی‌های مختلف بر پایه اسپرسو را آموزش دهیم.

مقدمه

در سال‌های اخیر انواع مختلفی از نوشیدنی‌های بر پایه قهوه موردتوجه بسیاری از علاقه‌مندان به نوشیدنی‌ قرار گرفته است، ممکن است شما هم با رفتن به کافه‌ها به اسامی جدیدی از نوشیدنی‌های گرم برخورد کرده باشید که با آن‌ها آشنایی ندارید اما پایه و اساس اکثر نوشیدنی‌هایی که با قهوه درست می‌شوند اسپرسو است که آن‌هم توسط دستگاه اسپرسوساز تولید می‌شود.

نوشیدنی‌های بر پایه قهوه کدم‌اند؟

نوشیدنی‌های بر پایه قهوه اسپرسو قهوه‌هایی هستند که با دستگاه کاپوچینو یا (اسپرسو ساز) تهیه می‌شوند که سه عنصر تشکیل‌دهنده رایج آن‌ها اسپرسو، شیر بخار دیده و فوم شیر است. تفاوت اصلی این نوشیدنی‌های قهوه‌ای به میزان و نسبتی از اسپرسو، شیر بخار دیده و فوم شیری است که در آن نوشیدنی وجود دارد. بعضی از قهوه‌ها هستند که برای تهیه آن‌ها موارد دیگری به‌جز این سه ماده اولیه لازم است، مانند تاپینگ شکلات روی فوم شیر در کاپوچینو. ولی ذاتاً تمام نوشیدنی‌های بر پایه قهوه در این سه عنصر اصلی مشترک هستند.

شما می‌توانید انواع اسپرسوساز و قهوه‌ساز را با بهترین کیفیت و ارسال رایگان از فروشگاه المارکت تهیه نمایید.

چه نوشیدنی‌هایی را می‌توان با دستگاه اسپرسوساز درست کرد؟

این دستگاه قابلیت‌های بسیاری برای ارائه نوشیدنی دارد که بر اساس مواد اولیه و نحوه کارکرد با دستگاه متغیر هستند ما در ادامه به معرفی چند نوشیدنی که شما می‌توانید با دستگاه اسپرسوساز درست کنید می‌پردازیم:

۱- قهوه اسپرسو

قهوه اسپرسو پایه و اساس و مهم‌ترین بخش از تمام نوشیدنی‌های بر پایه اسپرسو است. با گرفتن تنها یک شات اسپرسو از دستگاه اسپرسوساز سینگل اسپرسو تولید می‌شود. یک فنجان اسپرسو از موارد زیر تشکیل شده است:

  • یک شات یا یک اونس یا ۳۰ میلی‌لیتر از نوشیدنی اسپرسو در یک فنجان اسپرسو

۲- دبل اسپرسو (Doppio)

دابل اسپرسو به گرفتن دو شات از اسپرسو پشت سر هم از دستگاه اسپرسو در یک فنجان گفته می‌شود.

یک قهوه اسپرسو دوبل، دو شات اسپرسو در یک فنجان قهوه است. پس یک دبل اسپرسو تشکیل شده از:

  • ۲ اونس یا ۶۰ میلی‌لیتر از نوشیدنی اسپرسو

۳- ماکیاتو

ماکیاتو شباهت زیادی با سینگل اسپرسو دارد با این تفاوت که یک شات اسپرسو در یک فنجان به همراه بخار شیر روی آن قرار می‌گیرد. به‌طور حتم شما باریستاهای مختلفی را در مکان‌های مختلف دیده‌اید که ماکیاتوهای متفاوتی درست می‌کنند. به‌هرحال روش سنتی و اصیل آن ثابت است:

  • یک شات اسپرسو در یک فنجان شیشه‌ای یا فنجان مخصوص اسپرسو
  • یک توده کوچک از شیر بخار دیده و فوم که روی اسپرسو قرار می‌گیرد.
ماکیاتو

کلید داشتن بهترین ماکیاتو قانون سه لایه بودن آن است. این سه لایه بودن یعنی شما ماکیاتویی با سه رنگ مختلف می‌خواهید. لایه پائینی تیره باشد که نشان‌دهنده اسپرسو است، لایه میانی ترکیبی از اسپرسو و شیر بخار دیده و لایه رویی فوم شیر خواهد بود.

۴- ریسترتو Risteretto

برای درست کردن ریسترتو یک شات اسپرسو را با آبی که برای استفاده معمول استفاده می‌کنیم ترکیب می‌کنیم و قبل از زرد شدن اسپرسو دستگاه را متوقف می‌کنیم.

ریسترتو

ریسترتو یک شات اسپرسو است که برای تهیه آن از همان میزان قهوه و نصف میزان آب لازم برای اسپرسو استفاده شده است. نتیجه نهایی قهوه غلیظ‌تر و تیره‌تر خواهد بود.

شما می‌توانید انواع اسپرسوساز و قهوه‌ساز را با بهترین کیفیت و ارسال رایگان از فروشگاه المارکت تهیه نمایید.

۵- آمریکانو

اگر از آن دسته افرادی هستید که علی رقم رژیم داشتن علاقه زیادی به میل قهوه دارید به شما توصیه می‌کنیم که در این بخش با آموزش درست کردن قهوه آمریکانو با دستگاه اسپرسوساز با ما همراه باشید.

آمریکانو

آمریکانو یا (Long Black) آب داغ به همراه یک شات اسپرسو ای است که بر روی آن ریخته می‌شود و طرز تهیه آن به‌صورت زیر است:

  • یک شات اسپرسو را روی آن بریزید
  • ۲/۳ ماگ خود را با آب داغ پر کنید

۶- کافه لاته

کافه لاته یا به‌صورت کوتاه شده «لاته» یک نوشیدنی پرطرفدار بر پایه اسپرسو است که به آن شیر بخار دیده و فوم شیر اضافه می‌شود. از دستگاه اسپرسوساز یک شات اسپرسو بگیرید و به آن شیر بخار داده‌شده اضافه کنید و به ضخامت یک سانتی‌متر روی آن شیر کف کرده بریزید. به دلیل داشتن شیر بخار دیده این قهوه از اسپرسو بسیار شیرین‌تر است.

لاته

لاته از موارد زیر تشکیل شده است:

  • یک شات اسپرسو را در یک فنجان بریزید
  • شیر بخار دیده به آن اضافه کنید
  • به اندازه یک سانتی‌متر به آن فوم شیر بیفزایید

۷- کاپوچینو

یک فنجان کاپوچینو شبیه به یک لاته است. البته که تفاوت‌هایی بینشان است. مثلاً کاپوچینو به نسبت لاته فوم بیشتری دارد و روی فومش مقداری شکلات می‌ریزند. کاپوچینو فقط در فنجان سرامیکی تهیه می‌شود برخلاف لاته که در لیوان شیشه‌ای هم سرو می‌شود.

کاپوچینو

روش تهیه یک فنجان کاپوچینو:

  • یک شات قهوه اسپرسو را در یک فنجان بریزید
  • شیر بخار دیده به آن اضافه کنید
  • ۲ تا ۳ سانتی‌متر فوم شیر روی آن بریزید
  • گرد کاکائو روی فوم آن بریزید

۸- فلت وایت Flat White

یک Flat White نوشیدنی است که بیشتر در استرالیا و نیوزلند تهیه می‌شود. این قهوه بسیار شبیه به کاپوچینو است با این تفاوت که فوم و پودر کاکائو روی آن را ندارد. یک فنجان قهوه Flat White به روش زیر تهیه می‌شود:

  • یک شات قهوه اسپرسو را در یک فنجان بریزید
  • شیر بخار دیده بدون فوم شیر به آن اضافه کنید
فلت وایت

شما می‌توانید انواع اسپرسوساز و قهوه‌ساز را با بهترین کیفیت و ارسال رایگان از فروشگاه المارکت تهیه نمایید.

۹- موکا

همه ما در کافی‌شاپ‌ها با نام نوشیدنی‌ای به نام موکا مواجه شده‌ایم؛ اگر از طرفداران پر و پا قرص این نوشیدنی هستید و دوست دارید تا خودتان با نحوه درست کردن موکا در اسپرسوساز آشنا شوید به شما توصیه می‌کنیم تا در این مقاله با ما همراه باشید.

موکا

موکا ترکیبی است از کاپوچینو و هات چاکلت (شکلات داغ). کاپوچینو از ترکیب پودر کاکائو با یک شات اسپرسو تهیه می‌شود که در ادامه به آن شیر بخار دیده و فوم شیر اضافه خواهد شد. ترتیب تهیه یک فنجان قهوه موکا به این صورت است:

  • یک شات قهوه اسپرسو را درون یک فنجان بریزید
  • یک قاشق پود شکلات به اسپرسو اضافه کرده و آن‌ها را با هم ترکیب کنید
  • شیر بخار دیده را به نوشیدنی اضافه کنید
  • به اندازه ۲ تا ۳ سانتی‌متر فوم شیر به آن اضافه کنید
  • در آخر پود کاکائو روی فوم بریزید

۱۰- آفوگاتو

آفوگاتو یک دسر ساده بر پایه قهوه اسپرسو است که در تابستان پرطرفدارتر و است و معمولاً بعد از شام هم میل می‌شود. آفوگاتو با قرار دادن یک اسکوپ بزرگ بستنی وانیلی درون یک فنجان حاوی یک یا دو شات اسپرسو تشکیل می‌شود.

آفوگاتو