نان بربری یکی از انواع نان‌های محبوب میان ایرانیان است که می‌توان آن را به کمک آون توستر تهیه کرد. برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه نان بربری با آون توستر در ادامه با المارکت همراه باشید.

پختن نان با آون توستر

مواد لازم

آرد نانوایی۳۵۰ گرم (۲٫۵ پیمانه)
بهبود دهنده ( اختیاری )نصف قاشق چایخوری
آب ولرم۱ پیمانه
شکر۱ قاشق چایخوری
خمیر مایه۱ قاشق سوپخوری
کره۲۰ گرم
روغن مایع۳۰ گرم
نمک۱ قاشق چایخوری
کنجد۱ قاشق غذاخوری

مرحله اول


ابتدا خمیرمایه را به همراه آب ولرم و شکر داخل یک ظرف مناسب می‌ریزیم و خوب مخلوط می‌کنیم تا یکدست شوند، سپس درب ظرف را می‌بندیم و اجازه می‌دهیم به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه خمیرمایه عمل بیاید و روی آن حباب بزند.


مرحله دوم


یک ظرف گود و جادار انتخاب می‌کنیم و نصف آرد را به همراه بهبوددهنده، روغن مایع، خمیرمایه عمل‌آمده و نمک داخلش می‌ریزیم و خوب مخلوط می‌کنیم تا یکدست شوند، در ادامه باقیمانده آرد را کم‌کم اضافه می‌کنیم تا زمانی که خمیر جمع شود.

The 4 Best Toaster Ovens of 2022 | Reviews by Wirecutter

مرحله سوم


پس‌ازاینکه خمیر جمع شد کره را که قبلاً از یخچال خارج کرده‌ایم تا نرم شود را به خمیر اضافه می‌کنیم و کمی ورز می‌دهیم تا کره جذب خمیر شود. در پایان خمیر ما باید کمی چسبندگی داشته باشد و نباید کاملاً آردی و خشک باشد.


مرحله چهارم


یک ظرف گود که دارای حجم دو برابر خمیر باشد را باکمی روغن چرب می‌کنیم و خمیر را داخلش قرار می‌دهیم. روی ظرف را سلفون می‌کشیم و یک دستمال تمیز هم رویش قرار می‌دهیم، سپس در یک جای گرم قرار می‌دهیم تا خمیر ور بیاید.


مرحله پنجم


پس از گذشت یک ساعت و سی دقیقه خمیر را روی یک سطح صاف کمی ورز می‌دهیم تا هوای موجود در خمیر خارج شود، سپس خمیر را به دو قسمت تقسیم می‌کنیم و به شکل بیضی آن را با وردنه یا دست صاف می‌کنیم.

مرحله ششم


حالا با دست روی نان را خط می‌اندازیم و داخل سینی آون توستر می‌گذاریم و رویشان را با یک نایلون تمیز می‌پوشانیم تا خشک نشوند. حالا اجازه می‌دهیم خمیرها سی دقیقه دیگر در حالت بازشده داخل سینی آون توستر استراحت کنند.


مرحله هفتم


پس از گذشت سی دقیقه مجدداً با دست روی خمیرها خط می‌اندازیم و با دست رومال را روی خمیرها می‌مالیم و در صورت تمایل کمی کنجد هم روی خمیرها می‌پاشیم. آون توستر را از ۲۰ دقیقه قبل با حرارت ۲۰۰ درجه سانتی‌گراد روشن می‌کنیم تا کاملاً گرم شود.

مرحله هشتم


برای ایجاد رطوبت در آون توستر یک کاسه فلزی را آب جوش پر می‌کنیم و داخل آون توستر قرار می‌دهیم. نان‌ها را به مدت ۲۵ دقیقه درون فر قرار می‌دهیم تا به‌طور کامل بپزند. اگر روی نان‌ها رنگ نگرفته بود چند دقیقه گریل را روشن می‌کنیم تا روش نان‌ها نیز طلایی شود.

مرحله نهم


پس‌ازاینکه پخت نان بربری به پایان رسید سینی را از آون توستر خارج می‌کنیم و چند دقیقه صبر می‌کنیم تا نان‌ها کمی خنک شود، سپس نان‌ها را با قیچی برش می‌زنیم و به قطعات کوچک‌تر تبدیل می‌کنیم. برای اینکه نان‌ها خشک نشوند آن‌ها را داخل نایلون قرار می‌دهیم.